Agios Sostis

Dinsdag 28 mei 2019

Vannacht heeft er een hond langdurig geblaft. Maar we worden gewekt van hanengekraai. Ja… we zullen weten dat we aan de rand van het boerenland verblijven.
Ons ontbijt bestaat uit koffie en koekrepen. Van thuis meegenomen omdat we niet zeker wisten of we al boodschappen konden doen direct bij aankomst. Dit is zo een goede oplossing.
Als ook Herman klaar is met zijn ochtendritueel lopen we naar een supermarkt en slaan van alles en nog wat in.

Om elf uur ploffen we neer op de ligbedden en gaan zonnen. De temperatuur is ca. 26 graden. Het is goed uit te houden dankzij een lekker briesje. Het enige dat we horen is het gebrom van het zwembadfilter, plus vogeltjes.
Als de filter ook zwijgt is het zo stil als wat. Echt genieten!
Tot ca. half vier blijven we op ons terras.
We wandelen naar de kust, maar gaan eerst het weggetje op dat omhoog loopt.
Vanaf een soort heuvel kun je iets verder kijken. Veel groen te zien en hier en daar een huis. Beneden is een strandtent maar daar is het een gribus.
Daarna lopen we naar de waterkant waar er veel meer wind staat.
Het strand van Agios Sostis is zo smal dat er maar 1 rij strandstoelen kan staan. En de meeste zijn bezet. Het strand loopt langzaam af.
Van een boulevard kun je hier nauwelijks spreken. Er is één rijbaan waar alle verkeersdeelnemers gebruik van moeten maken. Soms komt er een bus en dan moet iedereen aan de kant. Dat lukt niet altijd want de kant is meteen een trapje naar een barretje of een muurtje van een terras.
Er zijn een paar restaurantjes en barretjes plus een paar kraampjes waar men boottochtjes verkoopt of excursies. Een verhuurbedrijf van brommers en quads is er ook.

Voor de kust ligt Cameo Island, een klein eilandje dat een houten loopbrug heeft, maar dat sinds kort gesloten is voor publiek. Waarschijnlijk slecht onderhouden.
Wij gaan naar het terras van Boomerang en drinken een biertje. Daarna langs de supermarkt voor wat lekkernijen.
Inmiddels is er schaduw op ons zwembadterras.

Rond acht uur gaan we opnieuw naar de kust en kiezen een traditioneel Grieks restaurant voor de maaltijd. Ook de naam van deze taverna is Grieks: Syrtaki. Samen nemen we een voorgerecht van aubergine dip met brood. Herman bestelt verder Mousaka en krijgt daar frites en salade bij en Wil heeft trek in een Wienerschnitzel. Met een halve liter wijn plus 2 Irish coffee en fooi, betalen we maar 45 euro.
Op ons eigen terras kunnen we nog een poosje buiten zitten. De wind van vanmiddag is gaan liggen.
De buren zijn ook op hun terras. Dat zijn 4 jonge mannen en een vrouw.
En dan is de dag al weer om.

  • verder