Frappé is een schuimend Grieks koffiedrankje gemaakt van oploskoffie dat koud gedronken wordt.

Noordkust

Dinsdag 4 juni 2019

Uitslapen en daarna genieten op ons terras. De zon schijnt, het is 24 graden.
Met een lunchpakketje in de rugtas rijden we aan het eind van de ochtend naar het noorden. We willen de kust daar eens bekijken.
Richting Zante. Snijden een hoek af en komen voor Sarakinado de hoofdweg weer op.

Omgeving Alykes


Via Agios Kirikas en Agios Dimitrio en dan naar Alykes. Het toeristische strand daar vermijden we. Wel gaan we het strandje van Alikanas opzoeken.
Herman parkeert de auto tegen een muurtje zodat er nog verkeer langs kan op de smalle weg. Er valt hier niet veel te beleven. Het zandstrandje is smal. Geen toeristen, wel een paar locals.


Onze tweede stop is bij Amoudi. Zo mogelijk nog meer verlaten. Een zeer smalle strook met grind is hier het strand. Verderop zien we een piertje. Daar rijden we op af.
Tussen Psarou en Kavos (die namen weten we alleen van de plattegrond, want er staan nergens borden) is een groot betonnen terrein bij een haventje met de pier. Op een bankje zit een jongeman naar het haventje te kijken waar enkele boten liggen. Een paar vissers zijn op hun scheepjes met wat werkzaamheden bezig. Verder valt er niet zoveel te zien. O ja… een paar oude bootjes in het gras.
Door de enorme rotsblokken die aan een kant van de pier liggen kun je net een stukje van de zee zien en de kust met de plek waar we zojuist waren.
Bij de auto eten we onze lunch.

     

Tsilivi e.o.

Vervolgens vertrekken we verder naar het oosten door Gaidaros gevolgd door Tsilivi. Dat is een mooie, grote badplaats waar het erg druk is.

We rijden verder naar het oosten, naar de vuurtoren van Akrotiri. Ook dit is geen losstaande vuurtoren, maar een torentje op het dak van een gebouw. Echt opvallen doet het niet, wel het kerkje op de hoek van de straat, aan de zeezijde.

     

Het water klotst lekker. In de verte kun je Zante stad (foto onder) zien liggen. En ook duidelijk te zien is het schiereiland met de plaats Argassi.
In de straat rijdt Kostas en begroet ons vanuit de auto, keert om en gaat er vandoor. Wij blijven verbaasd achter.

's Avonds komt Kostas opnieuw aan de deur met een dienblad met een blikje bier, glas frappe plus diverse koek en cake brokken. Superaardig! Straks moeten we nog een nieuwe garderobe aanschaffen!

Skloubou's taverne is de keuze geworden voor de maaltijd vanavond.
Het is er niet zo druk en de ober heeft tijd om een paar verhalen te vertellen. Het eten is goed, maar de koffie is veel te slap en lauw. En juist nu krijg je van die grote mokken. Enfin… een mierzoet likeurtje dat naar bloemetjes smaakt maakt het weer goed. Maar niet heus!

  • verder