Er wordt hoofdzakelijk Engels gesproken op terrassen en in winkels.

Keri Beach

Woensdag 29 mei 2019Half bewolkt, 24 graden.
Om 10:10 uur wordt de huurauto afgeleverd. We hadden de kleine lettertjes niet gelezen en moeten nu 50 euro bezorgkosten betalen. Enfin… er staat een donkerblauwe Seat Ibiza (verkeerde eiland) voor ons op het parkeerterrein.We rijden er al snel mee en gaan naar Keri Beach in het zuiden. Parkeren op een betonplaat bij het haventje. Leuke plek zo op het eerste gezicht.
Veel vissersbootjes en andere vaartuigen. We wandelen de pier over en hebben zicht op Marathonisi Island, een eiland in de vorm van een schildpad.
In de verte zien we Agios Sostis liggen en links daarvan een strook kust met kliffen.
Vervolgens kuieren we naar het strand. Daarbij passeren we enkele tavernes.
Het strandje is ook hier niet echt breed en er ligt een hoop grind tussen de zandkorrels. Er staan veel strandstoelen, ook onder bomen. Dat is wel prettig.Terug in de auto zien we een oranje lampje branden. Geen idee wat dat precies betekent, maar de ruitenwissers doen raar en daarom nemen we contact op met het verhuurbedrijf bij de luchthaven. Of we even langs kunnen komen. Nou dat moet dan maar… De afstanden zijn hier gelukkig niet al te groot.
Het blijkt dat het systeem gereset moet worden en dat het geen kwaad kan om verder te rijden met het brandende oranje lampje. Oké… we zijn gerustgesteld en rijden terug naar huis. Wel is het zo dat wanneer Herman de versnelling in z'n achteruit zet de ruitenwissers van het achterraam in beweging komen. Dat is wel komisch!Aan de kust bij Boomerang eten we een salade en daarna genieten we op ons eigen terras.
Verder een rustige middag. Totdat het veldje naast ons wordt gemaaid met een tractor.Bij Ole Ole nemen we in de avond een maaltijd. Dat is gezellig en ze hebben prettige muziek en ook een uitgebreide menukaart. Plus leuke bediening en vooral lekker eten.

  • verder