Keri e.o.

Zaterdag 1 juni 2019

Herman doet boodschappen en Wil de was. Daarna zonnen en zwemmen. Nou ja 2 slag dan, want dan raak je de kant al. Elke woning op dit terrein heeft trouwens een andere vorm van zwembad. Zo te zien is die van ons n van de grootste.
Tegen tween gaan we de Keri streek bekijken. Keri Beach hebben we al gezien, die slaan we over en rijden door naar Marathias.

Marathias

In Marathias parkeren we bij een olijvenboomgaard. Daar zijn er heel veel van op Zakynthos. Over een kiezelpad wandelen we naar de zeekant. Overal kleurt het water mooi blauw.
Een beetje doods is het hier wel. Er staan strandstoelen en picknicktafels en er is een kraampje, maar er is niemand te zien. Het kraampje waar je ijs en frisdrank kan kopen heeft de luiken gesloten. Alleen op de rotsen zit een stelletje. Nu is het wel zo dat je op deze plek lastig het water in kan, overal stenen in allerlei formaten. Het uitzicht is wel mooi. Opnieuw het schildpaddeneiland en de kust van Laganas Bay.
Door het dorpje rijden we richting Keri Beach.

Keri

Onze navigatie leidt ons naar het plaatsje Keri. Daar zijn hele smalle en bochtige straatjes, soms ook steil omhoog.
De kust bereiken we via open terreinen. Het landschap is golvend met gele struiken langs de weg. Veel rotsgrond tussen het groen.

Dan komt er een gebouw in zicht tussen al die begroeiing. Dat is het Lighthouse Taverne. De grootste vlag ter wereld blijkt een hele hoge vlaggenmast te zijn in de kleuren van de Griekse vlag. We weten niet of de vlag zelf ontbreekt of dat die er nooit is geweest. Naar de vuurtoren moet je even zoeken want die staat op het dak van het gebouw.
We gaan de taverne binnen en lopen door naar een buitenterras met prachtig uitzicht op een mooie rotspartij. Om dit nog beter te kunnen zien is er een kleine uitbouw gemaakt.
Wat een mooie kleuren!
We drinken sinaasappelsap en maken gebruik van het toilet.
Veel meer valt hier niet te zien.
     

Laganas

Herman stelt voor om een route te gaan rijden. Eerst richting Agalas. Vandaaruit naar Lithakia en Laganas. In Laganas kunnen we de auto kwijt aan de kust, op een zandplek. Het is een rommelige badplaats.

     

We wandelen een stukje Laganas Road op en een piepklein stukje over de boulevard, langs de zee. Je kunt niet verder want er komen houten vlonders die naar een bar/restaurant lopen. Op het pleintje is het wel een gekrioel van badgasten, brommertjes, bestelwagens en mensen die hier weg willen, zoals wij.

Eenmaal thuis komen we erachter dat de e-mailtjes die we hebben verstuurd niet aankomen. We krijgen wel berichtjes binnen en verzenden gaat ook wel, want ze staan in de map 'verstuurd'. Een foutmelding dat ze echter niet aankomen krijgen we niet. Het blijkt uiteindelijk dat Ziggo onze uitgaande e-mails ziet als spam omdat ze van een ander ip adres worden verstuurd. Gelukkig hebben we allebei nog een ander emailadres dat we tijdelijk kunnen gebruiken.

Overal in deze omgeving zie je borden van restaurant Bougainvillea. Daar willen we wel eens gaan eten. Het ligt in dezelfde richt als Skloubou's taverne. Het eerste stukje weg is ons dus bekend. Tussen de bomen door zien we dat er meer hotels en appartementen zijn. En ook Bougainvillea, dat we bereiken na 11 min. lopen, is een appartementencomplex met zwembad. En daar zijn ook de tafeltjes gedekt.
We eten pizza en drinken er Retsina bij, een Griekse witte wijn. Aan de reactie van de ober te merken komt dat niet zo vaak voor. De pizza's zijn erg goed maar teveel! De Irish coffee is wat minder lekker, niet gezoet en te weinig of geen whisky erin.
Toch een leuke avond voor 40 euro incl. tip.

  • verder