Dafni Beach

Donderdag 6 juni 2019

Stranddag. 27 graden.
Herman heeft zijn zinnen gezet op Dafni Beach, daar roept hij al dagen over. "Wanneer gaan er daar nu eens heen?" Welnu… vandaag.
Tegen elven reizen we via Kalamaki en Argassi naar Dafni Beach, aan de zuidzijde van het schiereiland. Het stuk weg van noord naar zuid is wel heel erg slecht. En droog… het stuift aan alle kanten. Herman doet echt zijn best om de diepere kuilen en putten te ontwijken. Na veel gehobbel komen we aan op een grindterrein waar we kunnen parkeren.

Een vriendelijke man die er toezicht houdt vertelt waar we moeten zijn. Trap af en we komen bij een grote strandtent. Ook daar worden we aangesproken: "Bent u hier voor het eerst? De ligstoelen zijn gratis en voor de zon ondergaat moet je het strand hebben verlaten." Na een vriendelijk "Have a nice day" (lijkt wel of we in Amerika zijn), mogen we doorlopen. Over het terras, langs de ligstoelen die in het gras staan, maar ook in het zand, bereiken we eindelijk het strand.


     

Na de zandstrook zijn het stenen, kiezels en keien waar je overheen moet om het water in te gaan.
Herman stuit op een probleem, hij heeft zijn waterschoenen in Agios Sostis laten liggen. Dat is een beetje dom!
Voor we ons installeren onder de rieten parasols, wandelen we even langs de waterkant en maken enkele mooie foto's van Laganas Bay met Pelouso Island.

     

Het is gezellig druk, niet teveel mensen. We blijven hier een paar uur en Herman gaat met zijn sportschoenen aan een keer het water in. Als de schoenen een beetje gedroogd zijn hebben we het ook wel gezien. Beslist geen tweede bezoek waard, voor ons dan!Kalamaki BeachIn Kalamaki, dat vlakbij het vliegveld ligt, bekijken we ook even het strand. Tijdens het parkeren vertrekt er net een vliegtuig met veel lawaai.
Dit strand is veel mooier, breder en er ligt prachtig zand. Zonder problemen kun je hier het water in.

     

Om acht uur eten we pizza bij de Boomerang en drinken witte wijn in gezelschap van twee katten. De ene is een kwaaie.

  • verder