Een reis door de Franse Alpen, gevolgd door een verblijf in de Provence.                          Aug. 2014ANNECY


       MAANDAG 11 aug.
Vroeg wakker door straatgeluiden in Toul. Beneden wordt er een terras neergezet.
Het is aardig weer.
Ontbijten doen we bij de brasserie ernaast. Lekkere koffie, ieder een croissantje en 2 broodjes met jam en boter en een glas jus d'orange.
Half tien rijden we weg en zien ook andere delen van Toul. Veel ruimer en mooier dan waar wij zaten.
Herman neemt het eerste stuk voor zijn rekening zodat hij ook tenminste droog weer treft met rijden. Het hele stuk is peage tot vlak bij Annecy.
Mooie weg, groene omgeving. Het landschap is licht glooiend.Het is erg rustig op de weg. Op de A39 rijdend komen de bergen in het zicht. Niet lang want de lucht is erg grijs. Ook moeten we door een paar tunnels.
In Annecy is het even zoeken om Campanile te vinden. Maar om kwart over drie staan we voor het gebouw. Dat ligt vlakbij een klein vliegveld.
Bij het inchecken reserveren we meteen een tafel in het restaurant voor later. Je kunt nooit weten !
Op de hotelkamer drinken we koffie. Hier is alles als vanouds. Nou ja… bijna dan. De gordijnen zijn verdwenen (wel rolluiken) en de zeepjes vervangen door een dispencer. De koekjes waren al eerder geschrapt.
      


Buiten is het nat en grijs dus we doen maar rustig aan.
Als het een beetje opklaart verlaten we kamer nr. 27 en willen winkelen in het dorpje Metz Tessy zoals het hier heet. Althans dat proberen we. We zien wel luxe woningen maar geen enkele winkel. Er is niets te beleven. Wel fotograferen we bij een oude schuur enkele bergen in de bewolking. Terug naar de kamer. Internetten… tv kijken, we komen de tijd wel door.

's Avonds eten we in het restaurant van Campanile. De menukaart is niet echt duidelijk, maar na de saladebuffet geniet de een van kip en de ander van Bavette, een soort entrecote met frites. Het dessert buffet bestaat uit kleine taartjes, puddinkjes en fruit en chocolade mousse.
Ondertussen heeft Herman door het raam ik weet niet hoeveel Dacia Dusters zien rijden. Vandaag ca. 17 graden.


  LAC d'ANNECY  

DINSDAG 12 aug.
Het is zonnig in Annecy.
Na een goed ontbijt horen we op tv dat Robbie Williams zelfmoord heeft gepleegd. Het is niet voor het eerst dat er een bekend persoon tijdens onze vakantie overlijdt.
We pakken onze spullen en rijden naar het Lac d'Annecy. Om er dicht bij te komen lukt niet zo makkelijk als je niet precies weet waar je moet zijn. Toch kunnen we, aan de noordkant van het meer, bij Veyrier de Lac, een paar foto's maken.
      


     Dan gaan we de route rijden die Herman heeft bedacht. Van Veyrier de Lac over de D 909 naar Alex, vervolgens Thuy. Lac de Thuy is een klein stil meertje met blauwe kleur. Er wordt gevist en we zien bergen op de achtergrond.
    

    LA CLUSAZ


Van Thuy gaat onze route verder richting Thônes, les Villards sur Thönes en naar St. Jean-de-Sixt. In La Clusaz blijven we een poosje. Dit is een gezellige wintersportplaats waar veel toeristen zijn. Jong en oud kunnen hier genieten van de ijsbaan, skischans en nog veel meer.
We drinken koffie op een terras en lopen door de vrolijke straten. Veel kleur, mooie bloemen en kerstverlichting. Veel mensen dragen een korte broek. Dat kan best want het is 25 graden. We hadden op slecht weer gerekend, dus dit valt alles mee.