Een reis door de Franse Alpen, gevolgd door een verblijf in de Provence.                          Aug. 2014SISTERONVRIJDAG 15 aug.
Het Ibis hotel heeft een goed ontbijt voor de gasten.
Vandaag gaan we richting Sisteron, in het zuidwesten. Het is mooi weer en om tien uur al 19 graden.
Ergens onderweg stoppen we om enkele mooie landschapsfoto's te maken.

        
Dan zien we het meer van Embrun opduiken tussen het groen. Op borden lezen we dat er vandaag een triatlon wordt gehouden. Hopelijk krijgen we daar niet al te veel last van.
Bij het nog smalle gedeelte van het grote meer parkeren we de auto bij een camping en lopen naar het blauwe water. Op een strandje zijn al badgasten aanwezig en op de pier wordt gevist. Het is hier een mooie omgeving. Men kan er volop van watersport genieten.
Op de pier staat wel erg veel wind.

Leuk om te weten dat enkele familieleden hier in juni ook zijn geweest. Zij hebben het hele meer omgereden, dat doen wij niet. Wij reizen verder, richting Gap. Wel gaan we via een grote brug over het meer naar de andere kant.

En verderop gebeurt het… er komt een kat onder de auto. Ontwijken gaat niet meer. Dat beest loopt zo de weg over en komt vanaf de zijkant midden onder onze auto terecht. Bij een achterwiel voelen wij dat we over een verdikking rijden en in de spiegels zien we het beestje liggen. Tja… dat is triest!
Overigens zijn er veel van dit soort slachtoffers. Katten, vogels en een egel hebben we de afgelopen tijd op de weg zien liggen.
      

       Het landschap verandert langzaam. De bergen worden steeds kleiner.
Door een tunneltje rijden we de middeleeuwse stad Sisteron binnen. De Citadel is goed te zien.
Het is net één uur en warm, zo'n 28 graden. Wel veel wind.
Parkeren lukt, maar het is wel vol. Hekken houden lege parkeervakken onbereikbaar.
Een enorme bloemenpracht is overal aanwezig. En vlaggen wapperen bij een rotonde.


     

We lopen door wat straatjes, zien een park bij de rivier en rusten uit op een terras. Daar bestellen we panini en een karaf water. We moeten wel erg lang wachten op onze bestelling en als we dan eindelijk zitten te eten smaakt het helemaal niet.
Zullen we de Citadel opgaan? Het kan met een treintje die net weggaat. We besluiten een stukje de grote trappen op te lopen, maar niet verder want het is toch wel erg heet in de zon.
We slenteren verder en komen bij de poort. Hier zien we de grote rots van La Baume met diepe, verticale groeven. Het is een mooi gezicht deze rotswand aan de rivier de Durange. En het uitzicht rondom is ook schitterend.
We eten een ijsje en lopen daarna terug.
      


Voorbij Sisteron ligt op zo'n 4 km afstand het plaatsje Peipin. Vlak daarvoor ligt hotel Le Mistral aan de kant van de weg. Met een eigen parkeerterrein van grind.
Het restaurant ziet er een beetje sjofeltjes uit. De eigenaar brengt ons zonder echte inschrijving meteen naar kamer 2. Een mooi, moderne ingerichte kamer waar naast de wastafel een glazen douchecabine staat. Heel apart! De wc is een deur ernaast.
In de spiegel zit een grote barst, maar dat weet de eigenaar en ook het raam is stuk laat hij zien.
Er is geen plek om de badhanddoeken op te hangen en het stopcontact vinden we na enig zoekwerk verstopt onder een klepje, naast de boven verlichting.
Internet is, net als op eerdere plaatsen, niet werkzaam. Ondanks de code die we krijgen.

       De maaltijd die we hier nuttigen is buiten gewoon goed. Lekker verse producten en goed klaargemaakt. We eten in een aangebouwde ruimte waar nog een paar stelletjes zitten. Waaronder een echtpaar uit Rotterdam. Met een karafje wijn erbij hebben we een gezellige avond.