Een reis door de Franse Alpen, gevolgd door een verblijf in de Provence.                          Aug. 2014AIGUES MORTES


WOENSDAG 20 aug.
Aan Aigues Mortes moeten we zeker een bezoek brengen.
Via Arles, St. Gilles en Vauvert rijden we de D 979 op, zuidwaarts naar Aigues Mortes.
We zijn hier niet de enige. Parkeren is een probleem. Maar goed… het lukt ook nu weer.
Deze vestingstad vormt een onregelmatige vierhoek met vijf torens en tien stadspoorten.
Als we een stuk door de straatjes hebben gelopen en op een terras iets hebben gedronken, laat Herman de muren zien aan de kant van de zee. Vroeger lag deze plaats direct aan de Middellandse Zee, nu ligt er een zoutmoeras tussen.
Aan deze kant van de muur is een groot, leeg terrein met gras en grindpaden. De stadsmuren zijn enorm lang. Het is nauwelijks mogelijk om het in zijn geheel op de foto te krijgen.
We gaan de straatjes weer in en slenteren wat rond. Het is reuze gezellig en gelukkig niet te warm, want er staat een klein briesje.
      

       Dan naar Saintes-Maries-de-la-Mer. Door een stuk van de Camargue bereiken we deze kustplaats.
Hier is wel erg veel wind! En het is druk. Geen enkele parkeerplaats is vrij.
Het ziet er wel erg leuk uit. Strand, winkels, terrasjes en veel vertier en overal geparkeerde auto's. Andere wagens rijden net als wij rondjes om een plekje te zoeken. Bijna lukt het ons als we voor een parkeerterrein staan met een slagboom. Vier euro parkeergeld heeft Wil al in haar hand. Maar helaas…'complet' lezen we ineens. Herman rijdt nog wat verder maar het is hopeloos. Ons geduld raakt op en we besluiten om maar terug te rijden.
       In Maussane-les-Alpilles (iets ten noorden van Mouriès) gaan eens een kijkje nemen. Dit dorp is veel leuker dan waar wij zitten. Meer winkels en restaurants en dat brengt ook meer gezelligheid met zich mee.
Hier kunnen we meteen de auto kwijt op een vrijwel leeg terrein. En meteen zien we een groep mensen die petanque speelt.
In de drukke hoofdstraat is het spitsuur. Bij de Spar gaan we even kijken of ze daar koffiesnoepjes verkopen. Nee dus, wel whisky en chocolade.
Om zeven uur kunnen we op een groot terras aan de straatkant, onder parasols, een maaltijd bestellen. Je zit hier niet verkeerd en de maaltijd bevalt uitstekend.
Net voor het donker wordt zijn we thuis, waar we een hotelovernachting regelen voor de terugreis.