Een reis door de Franse Alpen, gevolgd door een verblijf in de Provence.                          Aug. 2014ALBERTVILLE

We zijn op weg naar Albertville. Over bochtige wegen komen we op de Col des Aravis. Bovenop is het bijzonder druk. Alle parkeerplaatsen zijn bezet. Veel mensen gaan wandelen.
In de verte zien we de besneeuwde Mont Blanc. Misschien kunnen we verderop stoppen en er een foto van maken. Niet dus. Niet alleen kun je nergens even stil staan maar de weg loopt ook omlaag zodat we de beroemde Mont Blanc helemaal niet meer te zien krijgen.


Voorbij Flumet op de D 1212 is wel een stopplaats bij een brug met snelstromend water. Hier eten we een eierkoek.


Dat we daarna Ugine zijn doorgereden is ons ontgaan en voor we het beseffen rijden we Albertville in.


Albertville ligt tussen de bergen in een dal.
Op een parkeerterrein willen we de navigatie opnieuw instellen. Herman heeft het raam open gedaan en ineens wordt hij aangesproken door een man die duidelijk meervoudig gehandicapt is. Hij praat ook met consumptie. Het is de parkeerwachter die zijn geld komt halen. Hij geeft ons de richting aan waar we het hotel kunnen vinden en hij was zo pienter om ons geld te laten betalen voor het korte moment dat we op zijn parkeerterrein staan. € 1,50 was voldoende.
Onze 'Miep' helpt ons verder en om kwart over twee zijn we al bij Hotel De Savoie. Die gaat echter pas om drie uur open. Geen probleem… wij laten de wagen achter en gaan het centrum opzoeken.           De straat uitlopen in een rechte lijn en daar zijn luxe winkels, brasserieën en andere zaakjes te vinden. Hoe verder we lopen, hoe drukker het wordt. Herman ziet een horloge in een etalage, even onthouden en verder kijken. We lopen door het centrum en kijken links en rechts en aan de waterkant waar een stroompje loopt. Het blijkt dat we hier dicht bij de plek zijn waar we op het parkeerterrein hebben gestaan.
Het is warm vandaag. Tijd voor een verfrissing. Bij het Hotel de Ville is een doorgang naar een terrein waar veel terrassen zijn. Daar drinken we een tonic.
Het ziet er nu naar uit dat het niet lang droog zal blijven, want witte wolkjes wordt een grijze wolkenlucht. Herman koopt alsnog dat klokje.


       De kamer in hotel De Savoie is geheel in het roze ingericht. De deken in de open kast heeft zo'n felle kleur dat het gewoon zeer doet aan je ogen.
Om vijf uur regent het.
En in die regen lopen we 's avonds opnieuw naar het centrum om bij een Italiaan een te grote pizza te eten. Met koffie daarna.
De bar van het hotel is om half tien al gesloten. We moeten achterom lopen naar de achteringang en met een code die op de sleutel staat kunnen we er in.
Herman gaat nog even aan de studie in het boekje 'Wat, waar en hoe in het Frans'. Over het hotel kan ik nog vertellen dat het niet zo best is. Er waren geen handdoeken aanwezig en onvoldoende wc papier. De badkamer vertoont veel roestige plekken en bij de douche is geen bescherming zodat alles nat wordt.