Een reis door de Franse Alpen, gevolgd door een verblijf in de Provence.                          Aug. 2014TARASCON


DINSDAG 19 aug.
Vannacht heeft het geregend en hebben we het horen onweren. De tuinmeubels zijn nog enigzins nat.
Om half tien komt de zon door. Heerlijk!
Allereerst gaan we boodschappen doen, want vanavond maken we een lekkere salade en daar hebben we het een en ander voor nodig.       Het uitstapje van vandaag is een bezoek aan Tarascon en Beaucaire. Die steden hebben ieder een kasteel aan de oever van de Rhône tegenover elkaar.
Het is niet ver naar Tarascon. Ook hier veel mooie bloembakken. En ze houden hier van paars. Hekjes en lantaarnpalen zijn paars geschilderd. Ook de stadsbankjes hebben die kleur.Het kasteel bewonderen we van buiten en lopen vervolgens door naar de rivierkant. Aan de overzijde net boven de bomen is een stukje toren te zien van het kasteel van Beaucaire. De bomen en al het groen eromheen zorgen ervoor dat er verder niets te zien is van het bouwwerk. Dat is jammer.
We gaan even binnen kijken in het kasteel van Tarascon tot zover het gratis mogelijk is. Een kasteel is een kasteel. En we hebben er wel meer gezien. Dit bouwwerk is echter goed bewaard en behoort tot de mooiste versterkte kastelen van Frankrijk.


Daarna stappen we even een luxe souvenirwinkel binnen. Daar staan heel veel verschillende poppetjes opgesteld. Het lijkt mij dat die met de hand zijn gemaakt. Ze hebben dan ook allemaal andere kleding aan. Wel leuk, maar erg prijzig.

Vervolgens stappen we in de auto en rijden de brug over naar Beaucaire. Parkeren is hier een beetje lastig tot we bij het kasteel een vrij plekje zien.
Om het kasteel te betreden moet je aardig wat trappen op lopen. Daar hebben we geen zin in. We lopen dus langs de kasteelmuur en zoeken het centrum. We komen door allerlei achterafstraatjes bij de haven. Er liggen zeilboten, we zien een blauwe brug en verder eigenlijk niets bijzonders.
Ja… wel een terras met verschillende zitjes. Een paar mensen maken er gebruik van. Wij kiezen ook een tafeltje en bestellen tonic.
Van een echt centrum is hier geen sprake en leuke winkels zien we niet.
Als we later in de auto wegrijden komen we een heel groot leeg parkeerterrein tegen. En ook sportvelden en een recreatieterrein met picknicktafels onder de bomen. Hier kun je goed toeven.
      
Om vijf uur zijn we thuis.
Als de buren gaan barbecueën maken wij een overheerlijke salade dat we met vers stokbrood eten. De geur van de BBQ valt dit keer wel mee, maar nu moeten we wel de muziek aanhoren van het Engelse gezin (die ook nog eens ruzie maken). Volgens de papieren van dit vakantiepark mag je tot tien uur 's avonds muziek laten horen. En precies op dat tijdstip gaat naast ons de knop om en de deur dicht.