Een reis door de Franse Alpen, gevolgd door een verblijf in de Provence.                          Aug. 2014ARLES             
       ZONDAG 17 aug.
Uitslapen, kleding wassen, foto's maken van het huis en de omgeving; zo brengen wij de ochtend door.
Het is een echte vakantiedag met zon en 27 graden.


In de middag maken we een leuke rit naar Arles. We gaan binnendoor over de D 17 door Maussane-les-Alpilles, Paradou en Fontveille.
Parkeren in Arles is geen probleem. Herman weet een terrein vlakbij de Rhône. Die rivier gaan we eerst even bekijken. We zien een brug en in de verte enkele hoge bouwwerken van de stad. Dan lopen we de poort door naar het centrum.
Het is erg gezellig met al die straatjes en terrasjes. Als je van musea houdt kun je hier goed terecht. Wij lopen echter naar de Arena, die nu mooi licht van kleur is. De vorige keer stond alles in de steigers. In dit Romeins amfitheater houdt men nog steeds stierengevechten. Het heeft 20.000 zitplaatsen. Er zijn twee rijen bogen met in totaal 60 openingen.

Een gitarist zorgt voor een lekker muziekje. Wil koopt een t-shirt met opdruk van Arles en Herman zet elk straatje op de foto.
We komen bij het Hotel de Ville dat aan Place de la République ligt. De Peru fontein uit de 17e eeuw siert het midden van de ruimte. Ik loop Herman achterna die de weg weet naar de opgravingen en het parkje met mediterrane plantensoorten. Door de grote bomen is er hier veel schaduw.
      


Ook het beeld van Vincent van Gogh, dat in het park staat, wordt gefotografeerd. Van Gogh verbleef in de 19e eeuw een jaar in Arles. Hij schilderde toen 300 doeken.
Het park komt uit op een brede straat waar ook weer terrassen zijn. We drinken er tonic op een erg groot terras. Aan de overkant is een supermarkt en een draaimolen.
Om vijf uur keren we terug en rijden in een half uur naar huis over de N 113 richting Salon-de-Provence. Bij afslag 11 is het nog 10 km naar Mouriès.
      


's Avonds naar het dorpscentrum. Er zijn al niet veel zaken waar je iets kunt eten en op zondag is ook nog eens alles dicht. De pizzeria is wel open. We kunnen op het buitenterras terecht. Ze serveren alleen grote pizza's voor 2 personen. Bestek is er niet. Wel krijgen we een servetje en een kartonnen bordje. Waarom hebben we een 4 kazen pizza gevraagd? De punten zijn weliswaar gesneden, maar niet goed door en door. We moeten ze dus lostrekken en daarbij loopt de gesmolten kaas uiteen. Het wordt een zootje. Tot overmaat van ramp laat ik een stuk pizza precies op mijn servet vallen die op het kartonnen bordje ligt. En dat plakt, kan ik vertellen. Zie je het voor je… ons gestuntel!
Wat we binnen krijgen is wel erg lekker. Andere gasten die eveneens pizza eten krijgen een pizzamesje erbij en is de pizza in kleinere stukken voorgesneden. Waarom bij ons niet ?