Een reis door de Franse Alpen, gevolgd door een verblijf in de Provence.                          Aug. 2014ALPILLES


DONDERDAG 21 aug.
Afgelopen nacht woeien de houten luiken voor de ramen heen en weer door de harde wind.
Vandaag beloofd een mooie dag te worden. De zon schijnt en het zal 25 graden gaan worden.
Bij onze bekende supermarkt doen we nog één keer boodschappen. En ondertussen bedenken we waar we vanmiddag naar toe zullen gaan. Avignon of het strand?
Weer een stad, nee. Strand toch ook maar niet vanwege de harde wind. Herman komt met het idee om een ritje door de Alpilles richting de Luberon te maken. Oke… dat is prima.

Eerst het weggetje in waar we al een paar keer langs gereden zijn. Waar gaat dat naartoe? Welnu… naar Aureille, een gehucht ten oosten van Mouriès. Zowaar is het er gezellig en zijn er terrasjes.
Dan een dilemma: volgen we de borden Eyguières of Eygalières? Het wordt de laatste, gevolgd door Orgon en Senas.
Een mooie rit door De Alpilles, de ziel van de Provence. Met zijn grillige bergkammen en de witte kalkstenen hellingen. Het zijn de uitlopers van de Luberon.Onderweg stoppen we bij een bruggetje zonder water. Op een dikke betonnen paal zitten twee spierwitte slakken en in een struik tref ik een supergrote lieveheersbeestje aan. We staan hier aan de rand van een wijngaard en hebben zicht op middelgrote rots bergen.         
       De D 7n op en richting Mallemort. Dan de rivier Durance over en oostwaarts. Als we voorbij Merindol zijn besluiten we terug te keren. Om naar de Luberon te rijden is toch verder dan we dachten en daar hebben we achteraf toch niet zo veel zin in. Bij les Borrys keren we dus om. Via Mallemort, Lamanon naar Eyguières. Nu wel.
In dat plaatsje is een omleiding en we krijgen daardoor niets te zien van het centrum. We rijden door een doolhof van straatjes met om de 20 meter een heuvel in de weg. Die heuvels zijn hoge betonnen obstakels, dus je moet wel voorzichtig rijden.
Verderop pauzeren we langs de kant van de weg en fotograferen het landschap tussen enkele bomen door.
We gebruiken 'Miep' om thuis te komen. De rest van de middag brengen we door in de tuin.