Een reis door de Franse Alpen, gevolgd door een verblijf in de Provence.                          Aug. 2014MOURIESZATERDAG 16 aug.
Het ontbijt is sobertjes. Brood, jam en boter en koffie en jus d'orange. De Rotterdammers halen kaas uit hun auto.
Vandaag gaan we naar ons huisje in Mouriès, in de buurt van Arles.
De route die we rijden is als volgt: Peipin, via N 85 St. Auban, zuiden via N 96 naar Manosque. Dan door het Luberon gebied. Via D 907 + D 956 naar La Tour-d'Aigues.
In La Tour-d'Aigues is een kunst- en antiekmarkt. De plaatsnaam zegt het al: er is ook een toren. Verstopt achter de bomen. Die toren is een stuk van het kasteel. Over een bruggetje kunnen we een klein stukje het terrein op. Daar zien we een tribune staan en verder een leeg binnenplein. Verder doorlopen is niet toegestaan. Het uitzicht achteraan van de markt is wel mooi. La Tour-d'Aigues is een dorp dat ligt in een gebied van vlaktes en hellingen. Hier komt een beroemde wijn vandaan.
      


SAINT-REMY-de-PROVENCE
       Daarna volgen we de borden Pertuis. Via D 973 naar Cavaillon. Vandaaruit naar Saint-Rémy-de-Provence. Dit is de hoofdstad van de Alpilles. Gesticht door de Grieken, ooit bezet door de Romeinen, maar tegenwoordig vooral een toeristische plaats.
Hier eten we op een terras een salade. Als dat maar goed gaat, want er staat echt veel wind. Een parasol is al omgewaaid. We gaan toch niet met de Mistral te maken krijgen!Nog een laatste stukje rijden richting Les Baux naar Mouriès. Trouwens… in Mouriès heeft Charles Aznavour een huis. Ben benieuwd of we hem gaan zien. In een supermarkt die we in het dorp passeren doen we boodschappen. Het is vier uur dus moeten we terecht kunnen in het huisje.

Wanneer we aankomen bij Res. Goelia Le Mas Des Arenes is het hek gesloten. Een mevrouw helpt met een code zodat we naar binnen kunnen rijden. Het inschrijven gaat lekker vlot en met een set lakens, wat paperassen, een code en een sleutel met afstandsbediening gaan we naar huisje B5. Parkeren kan op aparte plekken niet ver van de woning. Het is een 6-persoons huisje met een bovenverdieping. De woonkamer heeft een grote eettafel met 6 houten stoelen en er staat een slaapbank en tv. Er zijn twee mooie badkamers aanwezig. De keuken is standaard met mooi servies. Alleen de pannen zijn aan vervanging toe. Een beetje stoffig is het wel. We maken het bed op en als de meeste spullen zijn uitgepakt drinken we een glas appelsap op het terras. Hier staan 6 witte kuipstoelen, een grote tafel, een parasol en een droogrek. De tuin is omringd door diverse struiken en ook een middelgrote olijfboom staat op ons grondgebied.

          
Tegen achten lopen we naar het dorp in ca. 5 minuten. Toevallig is er een dorpsfeest. Een straat is afgezet en er staat een podium opgesteld. Tafeltjes midden op straat. Er is nog weinig publiek. We eten een pastagerecht en drinken rode wijn. Ondertussen komen er steeds meer mensen om ons heen zitten. Een groep muzikanten met een zanger zorgt voor nog meer gezelligheid. De stijl is licht jazz-achtig. Naast een piano en gitaar bespeelt er ook een muzikant de contrabas.