Hoofdmenu


Wilisweg
Inleiding + reis
Route

Orlando aankomst
Orlando
Orlando - Tallahassee
Tallahassee - Pensacola
Pensacola
Pensacola - New Orleans
New Orleans
New Orleans - Baton Rouge
Baton Rouge - Natchez
Natchez - Vicksburg
Vicksburg - Memphis
Memphis - Nashville
Nashville
Nashville - Chattanooga
Chattanooga - Gatlinburg
Great Smokey Mountains
Gatlinburg - Charleston
Charleston - Savannah
Savannah - St.Augustine
St.Augustine - Orlando
Terugreis
Foto's


New Orleans - Baton Rouge


Maandag 24 april.


Ontbijt is vandaag geen buffet en dat is jammer. We bestellen sandwich ham/kaas/ei. Dat daar ook gebakken aardappels bij liggen vinden we niet zo bij een ontbijt horen. Maar ja… hier weet men niet beter.
Even dachten we in Baton Rouge onze volgende overnachting te hebben maar dat moet Natchez zijn. Gelukkig komen we daar op tijd achter.
Met zonneschijn verlaten we New Orleans en rijden langs de Superdome deze bijzondere stad uit. Lange bruggen volgen. Bruggen, die door de enorme moerassen (swamps) rondom de stad liggen. Een brug van 30 km is hier niet ongewoon.
Over de I10 naar Baton Rouge. Dat is een dik uur rijden met aan weerskanten van de weg mooie bossen.
      

Deze stad heeft niet bijzonder veel hoogbouw en de State Capitol building is daarom snel ontdekt. Nu nog de auto parkeren. Dat vergt toch wel tijd want veel parkeerplaatsen zijn voor ons vakantiegangers niet toegankelijk en moeten we of ver weg parkeren of weer terug rijden en het opnieuw ergens proberen. Natuurlijk lukt het en we gaan het hoge regeringsgebouw eens van dichtbij bekijken.
Door een zijingang lopen we naar binnen tussen mensen die er werken. Een beetje vreemd gevoel, want zij zijn in keurige pakken geschikt voor kantoor en wij lopen in vakantiekleding.
Eerst moeten onze spullen door een scan en wij door een poortje. Daarna gaan we met de lift omhoog naar de 24e etage waar we moeten overstappen in een andere lift die naar de 27e verdieping gaat. Daar houdt een man achter een desk toezicht. En heeft niets te doen.
      
      


Wij het buitendek op en zien meteen de Mississippi rivier en een groot Industrie terrein. De bebouwing, een brug, snelwegen, de mooie tuin en alle parkeerterreinen om dit gebouw... we filmen het allemaal.
      
             

Terug naar beneden en de auto opzoeken. De I10 weer op en richting Natchez koersen.


naar boven           vervolg