Hoofdmenu


Wilisweg
Inleiding + reis
Route

Orlando aankomst
Orlando
Orlando - Tallahassee
Tallahassee - Pensacola
Pensacola
Pensacola - New Orleans
New Orleans
New Orleans - Baton Rouge
Baton Rouge - Natchez
Natchez - Vicksburg
Vicksburg - Memphis
Memphis - Nashville
Nashville
Nashville - Chattanooga
Chattanooga - Gatlinburg
Great Smokey Mountains
Gatlinburg - Charleston
Charleston - Savannah
Savannah - St.Augustine
St.Augustine - Orlando
Terugreis
Foto's
Holiday Inn Riverview
Charleston
South Carolina


Gatlinburg - Charleston


Dinsdag 2 mei 2017.


Het belooft een mooie dag te worden, het is prachtig, zonnig weer.
De eerste 1˝ uur naderen we pas Acheville. Het beginstuk over de 321 en later over weg nr. 40 ging door het National Park over de Foothills Parkway. Heel mooi! Door bossen en met bochten. Herman weer in zijn nopjes.


Bij een rustplaats stoppen we voor plaspauze en wisselen van plek. De volgende 2 uur brengen we door op de I26 East. Het verkeer is niet al te druk.
      


Bij een Wafflehouse en tankstation pauzeren we opnieuw. Vullen de tank en eten geen wafel maar een burger. Jazeker… die hebben ze ook!
Langs Columbia, waar het verkeer wel drukker is, alsmaar de I 26 volgen tot aan Charleston.
Bij elke donkere plek op de weg moet je aannemen dat er een flink diep gat zit. En dat zijn er honderden. De wegen in dit deel van de V.S. zijn dramatisch slecht onderhouden. Het is geen wonder dat er overal stukken rubber van kapotte velgen liggen.

Rond vier uur komen we aan bij het hotel Holiday Inn Riverview. De ligging daarvan is heel bijzonder, tussen rechte rijbanen in. Het lijkt een eilandje maar dat is het niet. Het gebouw is rond en 15 verdiepingen hoog. Je kunt het niet missen!
      

       Wij krijgen pasjes van een kamer op de 9e etage met zicht op een niet zo interessant stuk grasland met waterplassen, de drukke weg en een viaduct.
We reserveren een tafeltje in het restaurant voor vanavond en mogen daar meteen het schitterende uitzicht fotograferen. Bijzonder hoge bouw is er niet. Wel een fraaie stad met al dat water en al die bruggen.
      


Op de kamer knappen we ons een beetje op en gaan daarna met een shuttlebusje naar de stad.
We lopen er bijna twee uur rond. Eerst de waterkant, daar staat ook een mooie fontein. We lopen de pier op en zien aan de overkant het vliegdekschip USS Yorktown liggen. Rechts ervan Castle Pinckney op een eilandje.
      

       We dwalen wat door mooie historische straatjes met slecht wegdek. Zien oude huizen die mooi zijn opgeknapt. En ook het stadsparkje lopen we door waar we weer eekhoorntjes aantreffen.
In een bar drinken we cola en hoeven niets te betalen. We moeten wel de tijd in de gaten houden want anders missen we het busje van Holiday Inn.
      

Natuurlijk zijn we veel te vroeg en zitten een poosje te wachten op een bankje bij het gebouw United States Custom House.
Precies op tijd komt het busje. Veel te veel mensen willen mee. De chauffeur zal twee keer rijden zegt hij. Heel fijn dat wij met de eerste rit mee mogen, dan komt ook onze tafelreservering niet in gevaar.
      

Op de 15e verdieping, tijdens de zonsondergang, eten we heerlijk en ook wel een beetje prijzig.
Een perfecte hotelkamer bestaat niet. Ook nu zijn er problemen met de tv. De afstandsbediening om precies te zijn. Zijn de batterijen leeg?
En bij de wastafel sluit de dop niet goed af waardoor er geen water in de wastafel blijft staan.

naar boven           vervolg