Hoofdmenu


Wilisweg
Inleiding + reis
Route

Orlando aankomst
Orlando
Orlando - Tallahassee
Tallahassee - Pensacola
Pensacola
Pensacola - New Orleans
New Orleans
New Orleans - Baton Rouge
Baton Rouge - Natchez
Natchez - Vicksburg
Vicksburg - Memphis
Memphis - Nashville
Nashville
Nashville - Chattanooga
Chattanooga - Gatlinburg
Great Smokey Mountains
Gatlinburg - Charleston
Charleston - Savannah
Savannah - St.Augustine
St.Augustine - Orlando
Terugreis
Foto's


Terugreis


Zaterdag 6 mei 2017.


Naar huis. Dit wordt een reisdag die ook echt de hele dag gaat duren.
Ontbijten doen we op de kamer met ontbijtkoek en granenrepen plus thee.
Half 10 de deur uit. Het is mooi weer.
Vullen voor de zekerheid de tank bij en rijden door naar Orlando International Airport.
In Kissimmee is het erg druk verkeer ondanks de zaterdag. Blijkt dat heel veel auto's afslaan richting Disney World. Dat scheelt.
Vlot bereiken we de luchthaven en volgen de borden 'Terminal B' en daarna 'Rental cars return'. We rijden pal langs de verkeerstoren. Volgen de borden 'Alamo' en moeten daar over een rijbaan met pennen in de grond. Jazeker…. Daar moeten we echt overheen en aansluiten in de rij auto's die worden teruggebracht.
Dat gaat allemaal supersnel. Miep inleveren, er worden stickers gescand en de autosleutels moeten we achterlaten. Spullen uitladen en vervolgens de uitgang naar de terminal nemen. Dit is fase 1.

Nu het inchecken. Dat gaat bijzonder on-efficiënt. Maar we hebben alle tijd, de vlucht gaat pas om 14:00 uur. Half 12 zijn we eindelijk ingecheckt en weten we ook dat de koffers zullen worden doorgestuurd. We hoeven ze dus in Philadelphia niet van de band te halen.
Bij de controle moeten alle riemen af en schoenen uit. Het is er druk en hectisch.
Met een shuttletrein naar een ander gebouw.
      

       12:15 uur begint het wachten in een ronde hal met enkele winkeltjes en eettentjes die erg vol zijn. Lange rijen voor een broodje of snack. Wij kopen water, snoepjes en een T-shirt van de laatste dollars.
01:40 uur moeten we bij gate 58 zijn, dan begint het boarden.
      

Het toestel, een Airbus 321, vertrekt keurig op tijd en een kleine 2 uur later zijn we op het grondgebied van Philadelpia.
Daar kunnen we vrij snel doorlopen naar de juiste gate en ook het toestel naar Amsterdam gaat vlot de lucht in. Wel was het toestel overboekt. Er werden vrijwilligers gevraagd om later te vliegen en dan via Londen of zelfs de dag erna. Als compensatie gaf America Airlines dan 800 dollar per persoon aan vliegtegoed te besteden bij hun eigen maatschappij. En natuurlijk gratis verblijf in een hotel, e.d. Helaas… wij hebben geen tijd.

Tijdens de terugvlucht met de Boeing 757 blijkt, dat de uitgereikte oordopjes nutteloos zijn omdat de geluidsinstallatie stuk is. Zo valt het entertainment dus in het water. Gelukkig hebben wij de tablet en het puzzelboekje nog.
Die Boeing 757 van America Airlines is intussen wel een sterk verouderd toestel hoor. En natuurlijk met belachelijk weinig bewegingsruimte.
Ondanks onze oorbeschermers en een kussentje komt van slapen niet veel terecht.
De piloot zet om 08:18 zondagochtend het toestel weer netjes aan de grond in Amsterdam en een drie kwartier later rijden we naar huis.
      

Opmerkingen

Tijdens deze reis is het geen vakantietijd voor de Amerikanen en dat is goed te merken. Overal is het lekker rustig, behalve wanneer het weekend is. Dan gaan de Amerikanen massaal naar pretparken en musea ed.

Slecht wegdek! Vaak zijn er grote en diepe kuilen in het wegdek. Stukken rubber liggen dan ook verspreid in de berm.

Om acht uur 's avonds is het al donker in deze tijd van het jaar.
naar boven           terug