Hoofdmenu


Wilisweg
Inleiding + reis
Route

Orlando aankomst
Orlando
Orlando - Tallahassee
Tallahassee - Pensacola
Pensacola
Pensacola - New Orleans
New Orleans
New Orleans - Baton Rouge
Baton Rouge - Natchez
Natchez - Vicksburg
Vicksburg - Memphis
Memphis - Nashville
Nashville
Nashville - Chattanooga
Chattanooga - Gatlinburg
Great Smokey Mountains
Gatlinburg - Charleston
Charleston - Savannah
Savannah - St.Augustine
St.Augustine - Orlando
Terugreis
Foto's


Quality Inn & Suites
Tallahassee
FloridaOrlando - Tallahassee


Woensdag 19 april.


Zoals gezegd ontbijten we op de kamer. Het viel gisteren zo tegen en koffie zetten kan hier ook. Sparen we toch zeker 20 dollar uit.

Een rit naar Ocala. Er staan erg veel grote reclameborden langs de weg. Ook een van Silver Springs State Park en dat is precies ons doel vandaag. Ocala is een klein provinciestadje waar we alleen maar doorheen rijden om bij Silver Springs te komen.
Silver Springs is vooral bekend vanwege de vele kristalheldere bronnen en meertjes. Vanaf een glasbodemboot bekijken we dit moois.
Florida is een relatief jong deel van het Amerikaanse vasteland. Het bestaat voor een groot deel uit kalksteen en is bedekt met meren, rivieren en ondergrondse rivieren en bronnen.
      

      

De kapitein laat ons een aantal bronnen zien. Dat een bron een gat in de grond is wisten we wel. Een van die bronnen is wel meer dan een km. diep. Er zijn ook kleurige vissen, schildpadden en zeeschelpen te zien.
Daarna hotdogs eten. Lekker rustig in het park omdat het geen vakantietijd is in de VS.
We hebben er ons totaal twee uur vermaakt.


Eentonige rit van Ocala naar Tallahassee. Veel groen langs de weg, vooral bomen. Het verkeer wordt drukker ter hoogte van Lake City.
Daarna verder naar Tallahassee. Dat is nog best even een stukje rijden. Mooie bosrijke omgeving, afgewisseld door grasvlakten en braakliggend terrein. Maar vooral redelijk drukke wegen.
Ca. 35 mijl voor Tallahassee tanken we en kopen een petje.
Rond vijf uur arriveren we bij het hotel. Van de stad hebben we nog niet veel gezien, maar dat bekijken we morgenochtend nog wel. Relaxen op de mooie hotelkamer.

      

Bij restaurant Brewster eten we pasta en drinken een glas wijn. Met de auto gezocht naar een geschikte plek voor de maaltijd, maar in deze buurt zijn veel burgerszaakjes en de Italiaan is niet gezellig. Brewster is een leuke, grote zaak met rijen zitjes. Wel donker en koud. Prijzen zijn net als in Nederland.


naar boven           vervolg           naar foto's