Hoofdmenu


Wilisweg
Inleiding + reis
Route

Orlando aankomst
Orlando
Orlando - Tallahassee
Tallahassee - Pensacola
Pensacola
Pensacola - New Orleans
New Orleans
New Orleans - Baton Rouge
Baton Rouge - Natchez
Natchez - Vicksburg
Vicksburg - Memphis
Memphis - Nashville
Nashville
Nashville - Chattanooga
Chattanooga - Gatlinburg
Great Smokey Mountains
Gatlinburg - Charleston
Charleston - Savannah
Savannah - St.Augustine
St.Augustine - Orlando
Terugreis
Foto's
Champions World Resort
Orlando/Kissimmee
FloridaOrlando - aankomst


Maandag 17 april


Aankomst op de luchthaven in Orlando is exact op tijd, namelijk om 18:10 uur.
Om de koffers op te pikken moet je met een shuttletreintje naar een ander gebouw. Bij de bagageafgifte komen onze koffers weer tevoorschijn.
Daarna met de lift naar het kantoor van Alamo, de autoverhuurder.
De medewerker van Alamo blijft tot vervelens toe aandringen op het nemen van een grotere wagen en dus een duurdere klasse. Omdat dat bij ons niet lukt dringt hij heel sterk erop aan dat we niet goed verzekerd zouden zijn, terwijl wij een Gold-pakket hebben, dat alles dekt. Het reisbureau had ons gewaarschuwd voor deze opdringerige manier van autoverhuur. Herman heeft wel tig keren moeten zeggen dat wij alles al goed geregeld hebben en dat een andere klasse wagen en een extra verzekering echt niet nodig is. De sfeer werd echter niet beter en de man werd zichtbaar boos.
In de garage waar we naar toe worden verwezen kunnen we uit een rij wagens kiezen. Daar staat zelfs een soort busje tussen. We krijgen een grijzige Dodge in het oog en toen onze koffers allebei in de kofferbak pasten was de keus snel gemaakt. De sleutels liggen erin. Bij een loketje even de laatste handelingen afwerken en op naar het hotel in Kissimmee. Het verkeer is rustig i.v.m. 2e paasdag. En Herman heeft snel de wagen onder de knie. Na een half uurtje bereiken we het hotel.       

19:30 aankomst Champions World Resort. Een supergroot complex met iets van 500 kamers in verschillende gebouwen. Op de balie in de lobby staat een schaal met grote chocolade koeken, voor wie trek heeft. Hoe komt het toch dat er zoveel overgewicht is in Amerika?

Wij vragen naar het pakje dat daar voor ons moet klaarliggen en waarin de hotelvouchers zitten voor de rondreis. Nee… er ligt niets voor u, vraag het morgen nog maar eens.
Kamer 568 bij het buitenzwembad is voor twee nachten onze plek. De kamer komt wat verouderd over. Echt schoon is het ook niet. De kraan van de wastafel zit los. Koelkast is van binnen kletsnat. Het is wel een grote kamer.
      


naar boven           vervolg