Hoofdmenu


Wilisweg
Inleiding + reis
Route

Orlando aankomst
Orlando
Orlando - Tallahassee
Tallahassee - Pensacola
Pensacola
Pensacola - New Orleans
New Orleans
New Orleans - Baton Rouge
Baton Rouge - Natchez
Natchez - Vicksburg
Vicksburg - Memphis
Memphis - Nashville
Nashville
Nashville - Chattanooga
Chattanooga - Gatlinburg
Great Smokey Mountains
Gatlinburg - Charleston
Charleston - Savannah
Savannah - St.Augustine
St.Augustine - Orlando
Terugreis
Foto's
Holiday Inn Downtown
New Orleans
Louisiana


New Orleans


Zondag 23 april 2017.


Luxe ontbijt in de grote, koele ruimte van het hotel. Mooie inrichting in grijs en wit tinten. Tafeltjes zijn keurig gedekt met een kleedje, servetten, bestek en een houder met daarin suiker, zoetjes en jammetjes. Het is met bediening van drank, de rest kun je zelf bij het buffet ophalen. Nieuwsgierig wat dit kost? Buffetontbijt is $ 13,95 per persoon , koffie kost $ 2,50 (een hele kan) en voor een groot glas sinaasappelsap betalen wij $ 3,50.

Vandaag start de dag bewolkt, het is ca. 20 graden C.
Op de nog geldige kaartjes van de streetcar rijden we een paar blokken mee tot aan Decatur Street. Die straat lopen we ongeveer 5 blokken door. Het is gezellig en levendig ondanks het miezerregentje.
Bij het vuurtorengebouwtje wisselen we de vouchers in voor tickets voor de radarboot "Natchez". Om 11:30 uur zal die vertrekken voor een vaartocht over de Mississippi River.
Wij gaan aan boord. Een mooie skyline te zien van New Orleans. Wel wat grauwig van kleur omdat de zon niet schijnt. De tocht gaat vooral door het havengebied. En we kunnen mijn broers blij maken met enkele foto's van sleepboten.
      
       Deze stoomboot is mooi en oud tegelijk. Sfeervol ingericht. Zelfs bij de damestoiletten hangen stoffen lampenkapjes bij de spiegels.
We komen op 2 dekken, maar je kunt zitten waar je wilt, overal staan stoelen en er is plaats genoeg. Binnen kijken we ook even en pakken een bekertje koffie. Veel gasten dineren hier en genieten van een bandje dat speelt.
      
Dezelfde weg terug varen tot vlak bij de bruggen waar twee grote cruiseschepen liggen, keren en aanmeren. Leuke ervaring. Half twee stappen we van boord.Na deze boottocht weer het French Quarter in. Het weer wordt beter en de jas kan uit.
Op een overdekt terras eten we een sandwich. Ook hier speelt een bandje van 4 oudere muzikanten. Ze spelen nummers van BB King en Fats Domino. Erg leuk… vooral met die banjo erbij. Dan naar French Market Place. Aparte en leuke stalletjes en winkeltjes. Overal mensen. Daarna door enkele rustige straatjes waaronder Gov. Nicholts Street en zo naar het Louis Armstrong Park.
      

       Heerlijk in de zon uitrusten op een bankje in het Louis Armstrong Park. Genieten van de mooie fontein, bruggetjes, schitterende beplanting en het beeld van Louis Armstrong. Op deze plek bel ik even naar het thuisfront.
Met de streetcar terug (kan nog net … voordat de kaartjes verlopen) en terug naar het hotel. Daar komen we rond vijf uur aan en relaxen een poos want lopen kan Willetje niet meer. In het restaurant van Holiday Inn eten we een pastamaaltijd met gestoomde broccoli als side erbij. Daarna naar de kamer. Het is wel weer genoeg voor één dag.
      

naar boven           vervolg           naar foto's