Hoofdmenu


Wilisweg
Inleiding + reis
Route

Orlando aankomst
Orlando
Orlando - Tallahassee
Tallahassee - Pensacola
Pensacola
Pensacola - New Orleans
New Orleans
New Orleans - Baton Rouge
Baton Rouge - Natchez
Natchez - Vicksburg
Vicksburg - Memphis
Memphis - Nashville
Nashville
Nashville - Chattanooga
Chattanooga - Gatlinburg
Great Smokey Mountains
Gatlinburg - Charleston
Charleston - Savannah
Savannah - St.Augustine
St.Augustine - Orlando
Terugreis
Foto's

Champions World Resort
Orlando/Kissimmee
Florida

Orlando


Dinsdag 18 april 2017.


Met de auto naar de ontbijtruimte bij de hotellobby. Heel decadent… maar de afstand is best groot.
Er zijn problemen. De broodroosters werken niet en er ontbreekt veel. Stroomstoring geweest? Er is maar één soort brood en het fruit is verkleurd. Gelukkig zijn de scrambled eggs wel goed. Hebben we toch nog iets voor 12 dollar per persoon.

       Half bewolkt, soms erg warm.
Bij een supermarkt van Publix kopen we wat dingetjes, o.a. een koelbox van piepschuim ($3,95) voor in de auto en croissantjes en jam voor het ontbijt morgen. Wij zorgen wel voor onszelf!
      
Omdat wij niet zo van de pretparken zijn rijden we naar downtown Orlando. Na 20 mijl komen we In het mooie wijk Winterpark waar Herman de auto parkeert bij een museum met moderne kunst. Het is veel te mooi weer om binnen rond te lopen, daarom bekijken we alleen de witte objecten die buiten staan. Binnen kunnen we gelukkig wel naar de Restrooms (wc).
De aandacht gaat ook naar een eekhoorntje dat in een boom klimt.
      
      
      

Dan naar het Historisch Centrum. Auto in parkeergarage en lopend naar het centrum. We zien eerst het meer Lake Eola met een mooie fontein en de skyline van Orlando.
Het centrum is ruim en strak, heeft veel eetzaakjes. De sfeer is prima en de gebouwen afwisselend. Op een terras, uit de drukte, drinken we cola. Daarna gaat het lopen Wil moeilijker af en gaan we terug naar de auto.We maken een rit door de omgeving van Orlando en Kissimmee. Langs de hoofdweg zijn erg veel attracties te bekijken voor vooral jonge kinderen. Glijbanen, spookkastelen, minigolf om er maar eens een paar te noemen.
Om 16:00 uur zijn we terug in de hotelkamer. Mét een doos van Fed Ex. Hierin moeten de hotelvouchers zitten. Nou… er zit nog meer in hoor! Een rood-blauwe rugtas gevuld met een ringbandmap met daarin de routes en vouchers plus beschrijvingen van het landschap, enkele plattegronden van grote steden die we gaan bezoeken en een wegenatlas van heel Noord Amerika. Dat is een mooi cadeau! Bedankt De Jong Intra.

In de buurt zijn nauwelijks restaurants te vinden voor de maaltijd, maar gelukkig is er wel een Chinees restaurant met buffet. Dan is de keus snel gemaakt. Voor $ 33 eten we met z'n tweeën ons helemaal lam. Lekker met een Chinees biertje erbij.

naar boven           vervolg           naar foto's