Hoofdmenu


Wilisweg
Inleiding + reis
Route

Orlando aankomst
Orlando
Orlando - Tallahassee
Tallahassee - Pensacola
Pensacola
Pensacola - New Orleans
New Orleans
New Orleans - Baton Rouge
Baton Rouge - Natchez
Natchez - Vicksburg
Vicksburg - Memphis
Memphis - Nashville
Nashville
Nashville - Chattanooga
Chattanooga - Gatlinburg
Great Smokey Mountains
Gatlinburg - Charleston
Charleston - Savannah
Savannah - St.Augustine
St.Augustine - Orlando
Terugreis
Foto's

Comfort Inn Pensacola
Pensacola
FloridaTallahassee - Pensacola


Donderdag 20 april.


Zoals gezegd staat Tallahassee downtown het eerst op het programma van vandaag. Helaas loopt het iets anders.
Na een paar honderd meter gaat er een lampje op het dashboard branden. Dat betekent dat de bandenspanning niet in orde is. Bij een tankstation komen we erachter dat er een spijker in de band zit. Oei… wat nu? We rijden naar de andere kant van de straat naar een garage van de firma PepBoys. Daar worden we door een medewerker bijzonder goed geholpen zonder dat het bedrijf iets aan ons verdient, want het is immers een huurauto. De man belt voor ons naar Alamo (hij heeft hier ervaring mee) en regelt dat wij de auto kunnen omruilen bij autoverhuurbedrijf Enterprise, een paar blokken verder.
We hebben echt mazzel dat ons dit in de stad gebeurt want rijden met een spijker in de band is best wel beangstigend. Stel dat die gaat klappen! Wij domoren rijden toch nog even verkeerd en keren terug om de juiste weg te nemen.
Bij Enterprise worden we meteen geholpen en goed ook. Ze komen met een vers gewassen Ferrari-rode Hyundai Accent aan. De kofferbak is zelfs nog iets ruimer dan die van de Dodge. Spullen overladen en rijden maar. Alles bij elkaar kost het anderhalf uur, zodat we besluiten de binnenstad van Tallahassee maar over te slaan. Te meer omdat de aardige meneer van PepBoys zich afvroeg wat wij in hemelsnaam in Tallahassee zoeken. Het is niet eens het football seizoen!
      

We gaan richting Pensacola via de interstate 10, dan naar Panama City waar we een salade eten met slechte sla. Zulke vieze slablaadjes zou ik zelfs mijn konijn nog niet geven.
De tijd moeten we hier verzetten. Deze dag is een uurtje langer (hadden we toch nog naar Tallahassee gekund!). Verder over een lange brug en langs de kust.
      

       Bij Laguna Beach stoppen we bij een mooi strand om wat kiekjes te maken van de langgerekte witte zandstranden en krachtige golven. En genieten van de zon. Nog even een stukje kustlijn volgen en dan noordwaarts over een gigantische lange brug. Deze weg de 85 loopt om een grote Air Force Base heen. Het is dan toch nog ca. 90 mijl voor we Pensacola bereiken, over nog meer bruggen waarvan één superlang is.       

      

Rond 17:00 uur arriveren we bij het hotel in Pensacola.
Het eerste dat we doen, na het openen van de koffers, is wasgoed verzamelen en deze schoonspoelen met de inhoud van een flesje uit de badkamer. Conditioner lijkt me wel wat, dat ruikt lekker en schuimt niet. Daarna de natte kleding in een grote badlaken (er zijn er genoeg) uitrollen en te drogen hangen waar het maar kan. Herman z'n polo belandt over een stoel en droogt vlak voor de airco. Misschien is dit een tip?
Ondertussen worstelt Herman wel met die airco want hij komt erachter dat die niet uit wil.
Altijd als wij een tijdje ergens anders slapen dan thuis krijgen wij last van onze ruggen. Het heeft tijd nodig om aan andere matrassen te wennen. Dat gaat wel over hoor! ... over een paar dagen.

Om de hoek van het hotel bij een Mexicaan gaan we eten. De kleurrijke zaak heeft een grote fontein gemaakt en dat zorgt voor flink wat watergekletter. Alcohol wordt er niet geserveerd, het blijkt een zeer christelijk restaurant te zijn. Koffie hebben ze ook al niet. Cola met veel ijsklontjes dus. En we hebben het al koud.       
naar boven           vervolg